Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Γρ. Τάσιος: Δύσκολη τουριστική χρονιά για τη Χαλκιδική

HALKIDIKI

 

Για δύσκολη τουριστική χρονιά στην περιοχή της Χαλκιδικής κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

«Για εμάς η φετινή χρονιά είναι δύσκολη. Έχει ήδη καταγραφεί μια πτώση της τάξης του 10% – 15% από Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες. Ο Μάιος ήταν κακός μήνας. Περιμένουμε να δούμε αύξηση της ζήτησης από τη Βαλκανική αγορά, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από Βέλγιο και Ολλανδία, αγορές από τις οποίες διπλασιάστηκε ο αριθμός των τουριστών σε 8.000 και 10.000 αντίστοιχα. Επίσης από 4 Ιουνίου ξεκινά τσάρτερ πτήση από την Ιταλία γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά την περιοχή μας».

«Δυστυχώς οι Έλληνες λόγω της κρίσης αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Φέτος εκτιμάμε ότι θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τη Χαλκιδική πάνω από 1.000.000 Βαλκάνιοι. Οι τιμές μας παραμένουν ελκυστικές με τα δίκλινα δωμάτια να κυμαίνονται από 30 έως 60 ευρώ ανάλογα με τη χρονική περίοδο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων της Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαλάδης.

Πηγή: www.fortunegreece.com