Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Γρηγόρης Τάσιος: Ανησυχία για τις αφίξεις στη Χαλκιδική

EOT133

 

Παρότι φέτος το Πάσχα πέφτει αργά και αποτελούσε μια ευκαιρία για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής να ξεκινήσουν «δυναμικά» τη φετινή σεζόν, οι ξενοδόχοι της περιοχής ήδη μετρούν παραπάνω από 5.000 ακυρώσεις στις διανυκτερεύσεις.

Ο συγκεκριμένος αριθμός ακυρώσεων αφορά οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια (κυρίως Βουλγαρία και Σκόπια), καθώς πολλοί υποψήφιοι Βαλκάνιοι τουρίστες, που παραδοσιακά επιλέγουν τη χώρα μας για τις πασχαλινές τους διακοπές, κάνουν πίσω, καθώς φοβούνται ότι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί από τους πρόσφυγες.

«H σεζόν φέτος δείχνει να μην τραβάει καθόλου και δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον τρόπος να τη σώσουμε. Έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις, κάτι που μας κάνει να πούμε ότι ο Μάιος έχει «χαθεί», καθώς οι πληρότητες στα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει (περίπου 200) με το ζόρι φτάνουν το 30%», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

Ο κ. Τάσιος, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, προβλέπει ότι η φετινή σεζόν για τη Χαλκιδική θα κλείσει με απώλειες της τάξης του 10%, όταν πέρσι οι τουρίστες είχαν αυξηθεί κατά 7% – 10%.

«Αν κλείσει η χρονιά στα περσινά επίπεδα, θα είμαστε ικανοποιημένοι, αν και δεν πιστεύω ότι τελικά θα είμαστε έστω στα ίδια, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Έχουμε ήδη μεγάλες απώλειες από παραδοσιακά «δυνατές» αγορές, όπως τη γερμανική, που μας έχει γυρίσει την πλάτη, αλλά κα τη ρωσική από την οποία δεν βλέπουμε κάποια αξιοσημείωτη κινητικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος.

Πηγή: www.voria.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Αλέξανδρου Μητάκη στο voria.gr