Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Γρ. Τάσιος: «Η χώρα αντέχει τουριστικά»

 

Υψηλές επιδόσεις καταγράφουν προορισμοί όπως το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πιερία και η Θάσος, επισημαίνει στο fortunegreece.com, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος.

«Περιμένουμε και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αγγλία. Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα έχουν αρχίσει και πραγματοποιούνται κρατήσεις, οι οποίες αφορούν, κυρίως, σε μεγάλα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται η TUI. Δυστυχώς, η τουριστική περίοδος για τη Β. Εύβοια τελείωσε. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μέρες για να σβήσει εντελώς η φωτιά. Δύσκολα θα δούμε τουρίστες και όποια προετοιμασία γίνεται αφορά το 2022», είπε ο κ. Τάσιος.

Παρατηρείται, όπως λέει πρόωρη αναχώρηση τουριστών από την περιοχή της Εύβοιας και ο Δεκαπενταύγουστος θα είναι δύσκολος. Ωστόσο, διευκρινίζει πως όσοι τουρίστες επέλεξαν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους την Ελλάδα, παρά τις φωτιές, θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας, γι’ αυτό και αλλάζουν τελικό προορισμό κατευθυνόμενοι προς στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

 

 

Άλλωστε είναι μια εικόνα από την είδαμε και με τον covid-19 όταν ξέσπασε το δεύτερο κύμα, με τις μαζικές ακυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ζάκυνθο και Χανιά.

Παράλληλα τονίζει πως στα θέματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει γίνει η πλήρης καταγραφή των υλικών ζημιών και εκείνων που αφορούν στην αποκατάσταση της χλωρίδας που κάηκε, θα πρέπει να προσμετρήσουμε και το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης των κατοίκων της Βορείου Ευβοίας που θα χρειαστεί να διοχετευθούν σε άλλα μέρη της χώρας.

«Προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει για τις εξελίξεις σε Λακωνία, Αρκαδία και Μεσσηνία, αλλά εκεί οι πυρκαγιές αφορούσαν τον ορεινό όγκο, επομένως η ζημιά είναι μικρότερου μεγέθους και η ανάκαμψη θα είναι γρηγορότερη. Παρά τις υγειονομικές δυσκολίες και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, η χώρα αντέχει τουριστικά. Αλληλεγγύη στους υπόλοιπους προορισμούς. Αυτό μπορούμε, προς το παρόν να κάνουμε. Θεωρούμε ότι το 2022 θα είναι μία καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Το μόνο που φοβόμαστε είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Στο νομό Χαλκιδικής βρισκόμαστε συνέχεια σε επιφυλακή διότι έχει πολύ πράσινο και φοβόμαστε για περιστατικά εμπρησμού. Σύσσωμη η πυροσβεστική και η αστυνομία κάνουν περιπολίες. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για απλή αμέλεια πολιτών που πέταξαν ένα τσιγάρο και άναψε φωτιά, αλλά για εγκληματική οργάνωση» λέει κατηγορηματικά ο κ. Τάσιος.

Σε ότι αφορά τη Χαλκιδική, το 1ο εικοσαήμερο η πληρότητα είναι της τάξης του 80% με 85% ενώ συνολικά για το μήνα Αύγουστο υπολογίζεται στο 70% και για το Σεπτέμβριο κοντά στο 45% με 50%. Εάν αναλογιστούμε ότι μετά τις 10 Σεπτεμβρίου κλείνουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξεκινούν τα σχολεία είναι λογικό η τουριστική κίνηση να πέφτει σταδιακά.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media