Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η τάση που καλλιέργησε η Airbnb για φθηνή διαμονή επεκτείνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο

Η τάση που καλλιέργησε η Airbnb για φθηνή διαμονή με καλές προδιαγραφές άρχισε να επεκτείνεται στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία και ειδικότερα οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, προσφέρουν δωμάτια σε προσιτές τιμές.

Ανάμεσα στις μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων που ενέδωσαν στο νέο κίνημα των φτηνών αλλά προσεγμένων δωματίων συγκαταλέγεται ο όμιλος InterContinental Hotels. Προσφάτως έθεσε σε λειτουργία ένα νέο είδος καταλυμάτων του, που τα ονομάζει Avid. Διαθέτουν καλά εξοπλισμένα γυμναστήρια και προσφέρουν, στο μπουφέ με το πρωινό, γιαούρτι και ιταλικά τυριά. Η τιμή τους αρχίζει από 69 ευρώ τη βραδιά.

Με τη νέα τάση συντάχθηκαν και τα Moxy Hotels του αμερικανικού ομίλου Marriott.

 

«Η τάση είναι για κομψό, αλλά και φθηνό κατάλυμα», τονίζει ο Τσεκιτάν Ντεβ, καθηγητής Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Ξενοδοχείων του Πανεπιστημίου Κορνέλ. Η τάση για εκλαΐκευση του ντιζάιν ακολουθεί τις ταξιδιωτικές συνήθειες της λεγόμενης «γενιάς της χιλιετίας». Όπως τονίζει ο καθηγητής Ντεβ, αυτή η γενιά έχει αρχίσει να ταξιδεύει προσφάτως, διαθέτει λιγότερα χρήματα και έχει πλήρη επίγνωση των αξιών. Γι’ αυτό «είναι άνθρωποι διατεθειμένοι να πληρώσουν για πράγματα που προσφέρουν ικανοποίηση και απορρίπτουν το βαρετό ντιζάιν, την κακή τεχνολογία και τις περιττές πολυτέλειες».

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Share Post