Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού σε Ελλάδα και Γαλλία

Στο πλαίσιο της έκθεσης για τις σπουδές στη Γαλλία, στις 15/02/2019, 17.30 στο Auditorium Τheo Αngelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: Τουρισμός – Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης και οι αυριανές θέσεις εργασίας;

Κάθε χρόνο, η έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία ξεκινά με μια συζήτηση αφιερωμένη στις νέες τάσεις της αγοράς εργασίας. Το 2019, ο τουρισμός και οι προοπτικές ανάπτυξης και εργασίας θα βρίσκονται στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων ειδικών.

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα πετυχαίνει νέο ρεκόρ όσον αφορά στον αριθμό των τουριστών και στα έσοδα. Η ανάπτυξη αυτή συνοδεύεται από τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και σημαντικών επενδύσεων.

Η Γαλλία, πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, έθεσε το φιλόδοξο στόχο να φτάσει τον αριθμό των τουριστών στα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2020. Οι δύο χώρες, ως δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα της ανάπτυξης ενός βιώσιμου τουρισμού, που θα φέρει πλούτο και σταθερές θέσεις εργασίας.

Πρέπει λοιπόν, εκτός από τις επενδύσεις, να ποντάρουν στην καινοτομία και την αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων.

Για να προωθήσουν την ελκυστικότητά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις διαρκώς μεταλλασσόμενες καταναλωτικές πρακτικές μιας διεθνούς πελατείας της οποίας ο αριθμός θα διπλασιαστεί με ορίζοντα το 2030 (σε σχέση με το 2010), οι δύο χώρες επεξεργάζονται στρατηγικές οι οποίες απαιτούν την κινητοποίηση καλά εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, αλλά ταυτόχρονα και την κατάρτιση υψηλά ειδικευμένων στελεχών στη διοίκηση, τον προγραμματισμό και το μάρκετινγκ.

Στο μέλλον, θα απαιτούνται ποικίλες δεξιότητες για να καλύψουν θέσεις εργασίας, γεγονός που ανοίγει πραγματικούς ορίζοντες για τους νέους που αναζητούν επαγγελματικό προσανατολισμό.

Γάλλοι και Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού έχουν προσκληθεί από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για να παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα και να οραματιστούν τους μελλοντικούς φορείς του τουρισμού.

Με τους:
> Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
> Aude Ducroquet, Επίκουρη Καθηγήτρια, ESTHUA Tourisme & culture του Πανεπιστημίου του Angers, Συμπρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας του Angers TourismLab
> Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής, Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
> Θωμάς Λαζανάς, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Διοργανωτής του Μεσογειακού Φεστιβάλ Γαστρονομίας Mediterranean Food Festival
> Κατερίνα Σαντίκου, Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Workathlon
> Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
> Lionel Walker, Γενικός εκπρόσωπος, Σύνοδος εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Αριστείας στον τουρισμό

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση.

Share Post