Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα του Δήμου Ζακύνθου

Οι διαδικασίες υποστήριξης και η τεχνική βοήθεια των δικαιούχων της Ζακύνθου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ωρίμανση των μελετών των έργων προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με τη συμμετοχή της Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ανάμεσα στα προγραμματισμένα προς ένταξη έργα του Δήμου Ζακύνθου μεταξύ άλλων είναι:

1. H ανάπλαση της παραλίας του Αργασίου, η μελέτη της οποίας έχει πάρει το δρόμο για την επικαιροποίηση και προετοιμασία της ένταξής της, έργο αναγκαίο για την αποκατάσταση της ζωντάνιας της επιχειρηματικής ζωής και την ανάπτυξη της περιοχής. Για την ολοκλήρωση του φακέλου απαιτείται η έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εκτέλεση του έργου προκειμένου να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

2. Η ανάπλαση της παραλίας της Αγίας Τριάδας και του Κρυονερίου όπου υπάρχει μία ενδιαφέρουσα μελέτη, η οποία θα εμπλουτιστεί και θα επικαιροποιηθεί από το Δήμο και θα πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες άδειες από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

3. Η ανάδειξη της ιαματικής πηγής στα Ξύγκια.

Η παραλία Ξύγκια (φωτογραφία) είναι μια μικρή, γραφική παραλία, γνωστή για το γεγονός ότι το νερό της περιέχει θειάφι σε μεγάλη αναλογία, το οποίο προέρχεται από τις κοντινές σπηλιές.

Για το λόγο αυτό, τα Ξύγκια τα προτιμούν όσοι υποφέρουν από πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες.

 

Φωτογραφία: www.zakynthos.gov.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media