Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Σύσκεψη για τη γαστρονομική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας

Η ανάδειξη του διατροφικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας μέσω της δημιουργίας συγκεκριμένης «ταυτότητας» και η σύνδεση της τοπικής παραγωγής τροφίμων και ποτών με τον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 1 Απριλίου 2021, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας), Γιώργος Στεργίου, καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες.

 

 

Στη σύσκεψη σημειώθηκε η ανάγκη σύμπραξης όλων των εμπλεκομένων κλαδικών και επαγγελματικών φορέων ώστε η Δυτική Ελλάδα να διαμορφώσει και να αναδείξει τη δική της γαστρονομική ταυτότητα, στηριζόμενη στα ποιοτικά τρόφιμα και ποτά της περιοχής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κρίσιμο ρόλο θα αποτελέσει η εκπαίδευση των επαγγελματιών τουρισμού και εστίασης στην τοπική κουζίνα, καθώς και η διαδικασία διασύνδεσης των τοπικών παραγωγών με τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Επί χρόνια ακούμε για τη μεσογειακή κουζίνα ή για την ιταλική κουζίνα… Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για την κουζίνα της Δυτικής Ελλάδας ή μάλλον, να τη φτιάξουμε, να την αναδείξουμε και να τη στηρίξουμε ως ένα ακόμα συνολικό προϊόν οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας τα εξής:

«Διαθέτουμε πλούτο και ποιότητα προϊόντων. Τρόφιμα και ποτά που μπορούν να διαμορφώσουν ένα ισχυρό brand για τον τόπο μας και να μετατρέψουν τη γαστρονομία σε πραγματικό κεφάλαιο για το σύνολο των παραγωγών μας, αλλά και των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού. Δε θέλουμε να μείνουμε άλλο στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις. Και αυτές, μπορούμε να τις κάνουμε μόνο όλοι μαζί».

 

Φωτογραφία: www.facebook.com/WesternGreececom

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media