Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Διαχείρισης & Ανάδειξης περιοχής Λιμνών και Τεχνητών Φραγμάτων Ανάντη Φράγματος Κρεμαστών έως τις εκβολές του Αχελώου», υπογράφηκε από τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας.

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

 

– Βελτίωση της οδικής πρόσβασης στη λίμνη των Κρεμαστών

– Δημιουργία προβλητών για τον ελλιμενισμό μικρών σκαφών

– Δημιουργία υποδομών και εξοπλισμού υπαίθριας αναψυχής

– Δημιουργία Κέντρων Πληροφόρησης Επισκεπτών

– Χάραξη μονοπατιών στην παραλίμνια περιοχή

– Ολοκλήρωση της χαρτογράφησης της λίμνης

– Διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Βάσει του σχεδίου προβλέπεται η ανάπτυξη δράσεων ναυταθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, καθώς και η στήριξη και ενθάρρυνση της πρωτογενούς παραγωγής, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

«Η λίμνη Κρεμαστών, η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, ενώνει δύο νομούς, την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία αλλά και δύο Περιφέρειες, τη Δυτική Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα. Μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το φίλο Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, σχεδιάζουμε την από κοινού ανάδειξη της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε πλέον για την αξιοποίηση ενός περιβαλλοντικού και ενεργειακού θησαυρού που αξίζει και μπορεί να γίνει ένας από τους πιο επισκέψιμους οικότοπους της Ελλάδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

 

Φωτογραφία: el.wikipedia.org

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media