Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Δήμου Μυκόνου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Δήλου

Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Δήλου, είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος που από κοινού αποφάσισαν να υπηρετήσουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Μυκόνου, στον τομέα του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, στις 31 Μαΐου, συμφωνήθηκε η σύναψη τριμερούς προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην οποία θα κληθεί να συμμετάσχει και το Υπουργείο Πολιτισμού, για την εκτέλεση του έργου.

Η Δήλος – ο μεγαλύτερος σε έκταση στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη πυκνότητα μνημείων και πληροφοριών αρχαιολογικός χώρος – ανακηρύχθηκε το 1990 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου αποτελεί πάγιο αίτημα ετών. Παρότι πρόκειται για ώριμο έργο, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότησή του.

Στόχος της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, η οποία επενδύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, είναι η χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του.

 

Φωτογραφία: likenoother.aegeanislands.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας