Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Στρατηγική συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με Aegean και Jet2

Νέες συνεργασίες με τις αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines και Jet2.com, ξεκινά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να προωθήσει το τουριστικό της προϊόν, κυρίως σε Γερμανία και Βρετανία.

Η συνεργασία με την Aegean αφορά σε διαδικτυακή τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας μέσω του site της Aegean, όπου το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει προβολή στην κεντρική σελίδα της εταιρείας, με ειδική προώθηση στη γερμανική της έκδοση για έξι μήνες και προβολή στο destination page (σελίδα προορισμών) της σελίδας για δύο μήνες.

Η προβολή περιλαμβάνει επίσης το ενημερωτικό δελτίο της Aegean (newsletter), αλλά και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Aegean σε facebook και youtube. Περαιτέρω προώθηση θα γίνεται και στις οθόνες των αεροσκαφών της αεροπορικής εταιρείας και των lounges που διαθέτει.

H επιλογή της Aegean έγινε με κεντρικό στόχο καταρχήν την αγορά της Γερμανίας, η οποία επιλέχθηκε κυρίως λόγω των έξι απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε οι Γερμανοί αποτελούν την πρώτη εθνικότητα στις αφίξεις του αεροδρομίου «Μακεδονία», με πάνω από 600.000 το 2016 (αύξηση 11,03% σε σχέση με το 2015).

Η δεύτερη δράση περιλαμβάνει την ένταξη της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης ως νέων προορισμών στο πρόγραμμα πτήσεων της Jet2.com για την καλοκαιρινή περίοδο του 2017. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βρετανίας, που έχει το διάστημα 20 Μαΐου – 30 Σεπτεμβρίου 2017 απευθείας πτήσεις από τέσσερα αεροδρόμια της Βρετανίας (East Midlands, Leeds, Εδιμβούργου και Μάντσεστερ), προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι πρώτες επαφές με τη Jet2.com έγιναν στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2016 από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Χαλκιδικής και η συμφωνία για marketing support οριστικοποιήθηκε στη διεθνή έκθεση ITB του Βερολίνου, τον προηγούμενο Μάρτιο.

Πηγή: www.voria.gr