Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Συνεργασία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων

Η δημιουργία της επόμενης γενιάς στελεχών υψηλού επιστημονικού και επαγγελματικού επιπέδου στον τομέα του τουρισμού, είναι ένας από τους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΟΔΙΞ), που υπογράφτηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΔΙΞ, στο Radisson Blu Park Hotel Athens.

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε από τους επικεφαλής των δύο Ομοσπονδιών, Γρηγόρη Τάσιο και Γιώργο Πελεκανάκη.

Η ανάδειξη ηγετών στο χώρο του τουρισμού μέσα από συνεχή μετεκπαίδευση των μελών του, η αλλαγή αντίληψης σχετικά με το τουριστικό προϊόν και τις ανάγκες του και η παραμονή των νέας γενιάς στην Ελλάδα με την κατάλληλη κατάρτιση και εξειδίκευση που θα δημιουργεί ευκαιρίες για καριέρα και περαιτέρω εξέλιξη, είναι οι βασικοί πυλώνες της νέας συνεργασίας που βάζει στο επίκεντρο τον ίδιο τον εργαζόμενο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

«Η κοινή ανάληψη πρωτοβουλιών με τα ξενοδοχειακά μας στελέχη, δείχνει ότι έχουμε κοινή αντίληψη για τη βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος. Τα χρόνια της κρίσης βάλαμε μαζί πλάτη για να κρατήσουμε όρθια την ελληνική οικονομία και σήμερα, με όπλο την πολυετή εμπειρία μας, κάνουμε αυτή τη σχέση ακόμα πιο δυνατή, χαράσσοντας όραμα για το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.

«H σύγχρονη εποχή απαιτεί υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και προϋποθέτει διαρκή εκπαίδευση, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ, Γιώργος Πελεκανάκης και τόνισε ότι η συνεργασία με πανεπιστημιακές και ερευνητικές ομάδες για την εκπόνηση μελετών με στόχο το σχεδιασμό καινοτόμων προτάσεων, θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Άξονες της συμφωνίας είναι η εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, καθώς και η κοινή ανάληψη πρωτοβουλιών, όπως συνέδρια, εκδηλώσεις και ημερίδες, αλλά και η υποβολή κοινών προτάσεων προς την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media