Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Περιφέρεια Αττικής: Συνεργασία φορέων για το γαστρονομικό τουρισμό

Με επιτυχία οργανώθηκε στις 30/03/2017 η πρώτη συνάντηση εργασίας στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, με θέμα την ενεργοποίηση του θεματικού δικτύου για το «Γαστρονομικό Τουρισμό» στην Αττική.

Οι δράσεις ενεργοποίησης θεματικών συνεργατικών δικτύων στον τουρισμό, προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής 2016 – 2020 και προτείνονται ως νέα τάση ανάπτυξης και οργάνωσης «θεματικών εμπειριών». Στο πλαίσιο αυτό, τα πρώτα δίκτυα θεματικού τουρισμού που ενεργοποιούνται σταδιακά αφορούν στον πολιτισμό και στη γαστρονομία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί σημαντικοί παράγοντες, τόσο του χώρου της εστίασης όσο και συλλογικών φορέων (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ κ.ά.).

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Αθηνά Κολυβά επεξήγησε τις προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη συνεργασία για την υλοποίηση των συνεργατικών δικτύων, ενώ την κεντρική εισήγηση για τη διαδικασία ενεργοποίησης ενός τέτοιου δικτύου έκανε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας, ο οποίος συνέταξε το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής (marketing plan). Στη συνέχεια κατέθεσαν τις απόψεις τους για περαιτέρω επεξεργασία εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

H Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Ελένη Δημοπούλου δήλωσε σχετικά: «Μια σπουδαία παραγωγική δραστηριότητα, η εστίαση, αποτελεί συστατικό στοιχείο του τουρισμού, είτε ως υψηλή γαστρονομία είτε ως παραδοσιακή κουζίνα, ενώ η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και η ενθάρρυνση της συνέργειας γαστρονομίας – οινογευσίας με τον τουρισμό, είναι στρατηγική επιλογή μας. Με την πρωτοβουλία αυτή η Περιφέρεια Αττικής φέρνει κοντά τους σημαντικούς επαγγελματίες και φορείς που γνωρίζουν καλύτερα τους τομείς δραστηριοποίησής και τους ενθαρρύνουμε στη δημιουργία συνεργασιών με στόχο την εξειδικευμένη προβολή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους αλλά και καλύτερα ενημερωμένους επισκέπτες για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Αττική».