Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεργασία ΕΟΤ Ιταλίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για διαδικτυακή προβολή της Θεσσαλονίκης

Τη γαστρονομική πλευρά της Θεσσαλονίκης ανέλαβαν να παρουσιάσουν από κοινού στην αγορά – στόχο της Ιταλίας το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις», που διοργάνωσε το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας.

Τη διαδικτυακή συνάντηση που συντόνισε η Διευθύντρια του ΕΟΤ Ιταλίας και υπεύθυνη του project Κυριακή Μπουλασίδου παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, food και travel bloggers από την Ιταλία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Την ημερίδα χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και παρουσίασε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως μία πόλη με ποιοτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό city break προορισμό, αλλά και ορμητήριο για κοντινές αποδράσεις, επισημαίνοντας πως η συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού της Θεσσαλονίκης με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας είναι πολύ σημαντική, καθώς οι Ιταλοί επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό.

Δημοσιογράφοι και άνθρωποι του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Marco Dela Puppa να μιλά για την ιστορία και τα είδη του κουλουριού της Θεσσαλονίκης, καθώς και για τη διατροφική του αξία.

Η οινοποιός – οινολόγος Χλόη Χατζηβαρύτη από το οινοποιείο Χατζηβαρύτη (Chatzivarity Winery) μίλησε για τον οινοτουρισμό της περιοχής, τις τοπικές ποικιλίες και για το μοναδικό κρασί ΠΟΠ Γουμένισσας.

Ο σεφ Γιώργος Παλησίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου και σύμβουλος επιχειρήσεων και ο Pasquale Lempo Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, σεφ και εστιάτορας παρουσίασαν ζωντανά συνταγές της κουζίνας της πόλης.

Εντύπωση στο ακροατήριο που παρακολούθησε το webinar έκαναν οι ποικιλίες της περιοχής και η μεσογειακή ταυτότητα των εδεσμάτων μέσω των συνταγών.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media