Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Συνεργασία Enterprise Greece – Περιφέρειας Αττικής για τουριστική προβολή της Αθήνας

Από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα επτά Ιάπωνες δημοσιογράφοι από εξειδικευμένα περιοδικά στον τομέα του οίνου και της γαστρονομίας καθώς και από το περιοδικό «AGORA» της αεροπορικής εταιρείας Japanese Airlines (JAL).

Το ταξίδι οργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τον αττικό αμπελώνα και την προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι δοκίμασαν εδέσματα της ελληνικής κουζίνας και κρασιά από ποικιλίες του αττικού αμπελώνα, ενώ συμμετείχαν και σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον αττικό αμπελώνα, με παράλληλη γευστική δοκιμή κρασιών, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Έλληνα Master of Wine, Κωνσταντίνο Λαζαράκη, ώστε οι επισκέπτες να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Ταυτόχρονα, στοχεύοντας στην προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Πηγές: www.newmoney.gr, www.euro2day.gr