Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Sky News

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έδωσε συνέντευξη προχθές στην ειδησεογραφική εκπομπή Sky News Tonight του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Sky News, όπου διαβεβαίωσε ότι οι Βρετανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, με τις ημερομηνίες να οριστικοποιούνται μέχρι τα μέσα του μήνα.

 

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία των απαντήσεων του κ. Θεοχάρη

– Ναι, βεβαίως, θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν φέτος το καλοκαίρι διακοπές οι Βρετανοί στην Ελλάδα, μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά διότι τόσο η Ελλάδα όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο ώστε να επιτραπεί να συμβεί αυτό. Ανυπομονούμε πολύ να υποδεχτούμε τους φίλους μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο και μπορούμε όντως να τους πούμε ότι όχι μόνο θα κάνουν τις υπέροχες διακοπές που κάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αλλά μπορούν επίσης να είναι σίγουροι και ήσυχοι για την ασφάλειά τους.

RevitUp – Digital & Revenue Management

– Φυσικά, συζητήσεις ήδη διεξάγονται αυτές τις μέρες και ο επόμενος στόχος – αν θέλετε – θα είναι γύρω στις 15 Ιουλίου. Πιστεύω ότι αυτός είναι ένας ρεαλιστικός και εφικτός στόχος και για τις δύο χώρες ώστε να επιτρέψουν τα ταξίδια. Αλλά για να έχουμε πιο ξεκάθαρες αποφάσεις, νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε για αυτές τις ημερομηνίες.

 

– Αυτό που ισχύει είναι ότι δεν υπάρχουν σημαντικές τουριστικές ροές όταν μεταβαίνεις σε μια χώρα, περνάς καλά και μετά επιστρέφεις για να μπεις σε καραντίνα για ένα τόσο παρατεταμένο διάστημα. Συνεπώς, για να υπάρχει ένα νόημα όσον αφορά το να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έλθουν στην Ελλάδα και μετά να επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία άρση των περιορισμών.

 

– Η γενική ιδέα είναι ότι δεν επιλέγουμε απλώς τις χώρες, αυτό είναι ένα μέρος του σχεδίου μας για την υγεία. Ο δεύτερος πυλώνας είναι ότι πραγματοποιούμε τεστ και ότι έχουμε εισαγάγει ένα νέο σύστημα που γίνεται με επιλεκτικό τρόπο. Το τρίτο είναι ότι υπάρχουν πρωτόκολλα σε ισχύ ώστε ακόμη και εάν υπάρχουν θετικά κρούσματα, να μην εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα. Τέλος, έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο, για να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος λαμβάνει τη θεραπεία και την υποστήριξη που μπορεί να χρειάζεται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Έτσι, όλα τα τέσσερα μέρη συναπαρτίζουν το σχέδιο και όχι απλώς το ότι θα ανοίξουμε αερογέφυρες με τη μία ή με την άλλη χώρα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media