Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Συνεχίζονται οι εργασίες στο ναό του Ελικωνίου Ποσειδώνα στα Νικολέικα Αιγίου

Με επιτυχία συνεχίζεται η ανασκαφή στο ιερό του Ελικωνίου Ποσειδώνα των Γεωμετρικών και Αρχαϊκών Χρόνων, στο χωριό Νικολέικα, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Αίγιο της Αχαΐας.

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το έργο, είναι μια σημαντική διεπιστημονική αρχαιολογική έρευνα η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, αφετέρου αποτελεί αναπτυξιακό κύτταρο για την περιοχή.

«Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει πολλά μέρη με πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων, που εάν αναδειχθούν θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Επίσης, μια εργασία ανασκαφής απαιτεί ένα σημαντικό αριθμό επιστημόνων, τεχνικών και εργατών που συμμετέχουν από διάφορες πόλεις. Συνεπώς και οικονομικά όσο διαρκούν οι εργασίες μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στην εκάστοτε περιοχή».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξάγεται στο πλαίσιο του νέου πενταετούς ερευνητικού προγράμματος της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υπό τη διεύθυνση των Δρ Ερωφίλης Κόλια, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας και Δρ Αναστασίας Γκαδόλου, Προϊσταμένης του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στη φετινή ανασκαφική έρευνα συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Ήβου, Π. Σκιαδοπούλου, Σ. Στουγγιώτη και Β. Παπαγιάννη, καθώς και 16 απόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Πελοποννήσου, του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, των Σχολών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου Πατρών.

 

Διαβάστε ΕΔΩ πληροφορίες για την αρχαία αχαϊκή πόλη Ελίκη, που καταστράφηκε από σεισμό το 373 π.Χ. και στη συνέχεια «βυθίστηκε» από τσουνάμι.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media