Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζεται η αύξηση των κρατήσεων

EOT44

Συνεχίζεται η δυναμική με την οποία κινούνται οι κρατήσεις από το εξωτερικό για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γιάννη Ρέτσο. Μάλιστα σημειώνει, ότι οι κρατήσεις τις τελευταίες ημέρες κινούνται με μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014.

Ο στόχος των ξενοδόχων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, παραμένει η επίτευξη των περυσινών μεγεθών σε ό,τι αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα.

Η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι πόλος έλξης των ξένων τουριστών, ενώ την ίδια στιγμή ο εσωτερικός τουρισμός, ανέφερε ο κ. Ρέτσος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. «Με την επιβολή των capital controls, τόνισε ο κ. Ρέτσος, ο Έλληνας δεν έχει διάθεση για διακοπές και εύλογα το βάρος πέφτει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα».

Από την πλευρά του το μέλος του συνδέσμου των τουριστικών γραφείων (HATTA) Νικόλας Κελαϊδίτης, τονίζει πως η αγορά βαίνει προς ομαλοποίηση, σε ό,τι αφορά το σκέλος της συνεργασίας με τους ξένους τουριστικούς πράκτορες. Το κλίμα, όπως αναφέρει είναι αισιόδοξο, αλλά εκτίμηση του είναι πως «τα τουριστικά έσοδα θα είναι μειωμένα σε σχέση με πέρυσι».

Πηγή: www.tovima.gr

Post Tags
Share Post