Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC (Association of Hotels, Restaurants, Bars & Cafés in Europe), του Οργανισμού που αποτελεί την ευρωπαϊκή «ομπρέλα» των επιχειρήσεων των κλάδων της φιλοξενίας και εστίασης.

Στον Οργανισμό συμμετέχουν 47 Ενώσεις – Μέλη από 36 ευρωπαϊκές χώρες και η χώρα μας εκπροσωπείται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο Πρόεδρος της HOTREC, Αλέξανδρος Βασιλικός, και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής βιομηχανίας της φιλοξενίας συναντήθηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν τις προκλήσεις του κλάδου και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της HOTREC, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, συζητήθηκαν κοινοί προβληματισμοί και υπήρξε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία, όπως η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και η εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία.

Διερευνήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους ο κλάδος θα καταστεί περισσότερο ελκυστικός, ασφαλώς μεν για την παγκόσμια τουριστική ζήτηση, αλλά και για εργατικό δυναμικό που θα μπορούσε να απασχοληθεί σε αυτόν.

Συζητήθηκε ακόμη, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και οι επιπτώσεις του στον τουρισμό.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η Υπουργός, «τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής τα βιώνουμε καθημερινά. Είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί όλες τις περιοχές του πλανήτη. Είναι σαφές ότι οφείλουμε να κινηθούμε γρήγορα και μεθοδικά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και να αναζητήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του τουρισμού και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακόμα, θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να αναπτύξουμε συνέργειες, ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

 

Φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά):

Alessandro Cavaliere, Federalberghi (Italy), Markus Luthe, IHA (Germany), Elisabeth Haglund, Visita (Sweden), Alexandre Archier, GNC (France), Marie Audren, HOTREC Director General, Dirk Beljaarts, KHN (Netherlands), Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρος Βασιλικός, Ludo Geurden, Horeca Vlaanderen (Belgium), Morthen Thorvaldsen, NHO Reiseliv, Norway.

Post Tags
Share Post