Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση με θέμα «Σύνδεση και Αξιοποίηση των Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου»

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουνίου του 2021 πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Εργασίας με θέμα «Σύνδεση και Αξιοποίηση των Πεζοπορικών Διαδρομών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου» στο Δήμο Νεστορίου στο πλαίσιο του Yonder.

Η ζύμωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διημέρου ανέδειξε τη θέληση των εμπλεκόμενων μερών για τη σύνδεση των μονοπατιών και την παράλληλη αξιοποίηση τους μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Παράλληλος στόχος αποτελεί η ανάδειξη σημείων ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που ενισχύουν την ταυτότητα των περιοχών.

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος αποτελεί η συνεργασία μεταξύ των δημόσιων φορέων, των επιχειρήσεων και των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι εμπειρογνώμονες, οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες καθώς και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν πεζοπορίες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Νεστορίου και να εξετάσουν το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Νεστορίου και τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτριος Σαββόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Βαβλιάρας, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των Δήμων Νεστορίου, Καστοριάς, Πρεσπών και Κόνιτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρεσπών Μιχαήλ Πετράκος, καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού επιχειρηματικού τομέα και των συλλόγων της περιοχής, όπως ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς «620» και ο Σύλλογος Ορειβατικών Δραστηριοτήτων Καστοριάς.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι εμπειρογνώμονες Ηλίας Γκαρτζονίκας – περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου, Epirus Trail, Περιφέρεια Ηπείρου, Διεύθυνση Τουρισμού, Δημήτριος Λεμονάκης – Κέδρος Α.Ε., Βασίλειος Καραχάλιος – Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Νικόλαος Μερτζανίδης – Κοιν.Σ.Επ.

Το Αέναον – neverest, Θωμάς Νταούτης – Ελληνικό Σωματείο Αρχηγών Βουνού, Ιωάννης Παπαδόπουλος – Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας και Χαρητάκης Παπαϊωάννου – Epirus Trail, Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., Γεωπάρκο Βίκου – Αώου.

 

Φωτογραφία: www.epirustrail.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media