Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Ξενοδόχων Ζακύνθου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Ζάκυνθο με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Ξενοδόχων του νησιού (Ζακυνθίων, Αρκαδίων και Λαγανά), όπου ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για το τουριστικό μέλλον του νησιού υπό το πρίσμα της εξέλιξης της πανδημίας, αλλά και της προετοιμασίας για την επόμενη χρονιά.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τη μη σωστή διαχείριση της περιοχής αξιοποίησης του Ναυαγίου. Το γεγονός ότι παραμένει κλειστό εξαιτίας της μη ύπαρξης παρεμβάσεων και των απαιτούμενων μέτρων ευρύτερης προστασίας δημιουργεί πολλά προβλήματα στην τουριστική εικόνα του νησιού, αλλά και της Ελλάδας στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Συγκεκριμένα εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου και αντάλλαξαν απόψεις για την προετοιμασία που θα πρέπει να γίνει για το 2021 δεδομένου ότι τα μηνύματα που υπάρχουν κάνουν λόγο για τουριστική «έκρηξη» της Ζακύνθου εφόσον οι συνθήκες λόγω του covid-19 είναι ευνοϊκές.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ζήτησαν από την Περιφερειάρχη να συνδράμει στη δημιουργία του δρόμου διαφυγής για την πολιτική προστασία και κάθε άλλης παρέμβασης, ενώ πρόθεσή τους είναι να συμβάλλουν και στη συντήρηση του πλοίου.

Η Περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι σχετικά με το θέμα είχε συνάντηση με το Λιμενάρχη Ζακύνθου, στον οποίο έθεσε το θέμα της σωστής από θαλάσσης λειτουργίας της παραλίας του Ναυαγίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, οι διαδικασίες αναφορικά με τη χωροθέτηση της προβλήτας κρουαζιερόπλοιων με παρεμβάσεις που δεν θα αλλοιώνουν τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα σε σημαντικά σημεία της πόλης, τη μελλοντική αξιοποίηση της μαρίνας και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο έργο.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα χρηματοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις λόγω της κρίσης της πανδημίας και η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι η περιφέρεια στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους και το ίδιο θα πράξει για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Ενημέρωσε για την προετοιμασία διαδικτυακής καμπάνιας ενημέρωσης κατοίκων και επισκεπτών στο Ιόνια Νησιά αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και προβολής των Ιόνιων νησιών καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, η Περιφερειάρχης ζήτησε από τους Συλλόγους Ξενοδόχων να υποστηρίξουν τη διατήρηση και την προβολή του ιστορικού πολιτισμού της Ζακύνθου με προτεραιότητα στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, το οποίο λειτουργεί βασικά με ίδιους πόρους και αποτελεί μια τεράστια προστιθέμενη αξία για το νησί.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post