Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Συνάντηση Ά. Γκερέκου με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Με αντικείμενο την ανάδειξη της Ηπείρου ως προορισμού αυθεντικών, μη μαζικών, εμπειριών κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τορισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου, συναντήθηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (φωτογραφία).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού σε συνέχεια των επαφών που είχε η κα Γκερέκου με το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Ferienmesse της Βιέννης.

 

 

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Δημήτρης Δημητρίου, ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Βασιλείου, ο Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Μιχάλης Δεβέκος και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας και Marketing, Κώστας Κυρίτσης.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ζήτησαν την αρωγή του ΕΟΤ για τη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης που θα απευθύνονται στις επιχειρηματικές κοινότητες της Αυστρίας και της Κύπρου, με την κα Γκερέκου να διαβεβαιώνει ότι ο ΕΟΤ θα είναι υποστηρικτής των συγκεκριμένων δράσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και όλων των συναρμόδιων αρχών προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια για τη συνολική προβολή και προώθηση της Ηπείρου ως μοναδικού προορισμού για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ειδικά για τα Ιωάννινα, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια δυνατή τοπική ταυτότητα, αφού η πόλη διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, σημειώνοντας:

«Η παρθένα φύση της γύρω περιοχής, η Ιστορία και η τεράστια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, μπορούν να αναδείξουν τα Ιωάννινα σε κορυφαίο αστικό προορισμό».

Τέλος, κάλεσε τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου να προχωρήσουν, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, σε καταγραφή των υποδομών φιλοξενίας της πόλης με προδιαγραφές προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Ο Τουρισμός για Όλους είναι μια διεθνής απαίτηση μα και μια πολύ σημαντική αγορά, στην οποία τα Ιωάννινα, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν», υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media