Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Συνάντηση Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ), η συνάντηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου και της Μαριάνθης Δημοπούλου Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Πρόεδρο της ΕΞΡ Γιάννη Παπαβασιλείου, τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (Ε.Β.Ε.Δ.), Γιάννη Πάππου καθώς και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΞΡ, παρουσία των Βουλευτών Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη, Μάνου Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου παρέδωσε στον Υπουργό επιστολή/υπόμνημα με τα αιτήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς (καλοκαίρι 2023) στην περιοχή Λίνδου και Νότιας Ρόδου καθώς και πλήρη έκθεση για την κατάσταση στην περιοχή και τα αιτήματα που ήδη έχουν σταλεί.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου ο Υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα εκκρεμή θέματα και δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεση δράση για τα παρακάτω:

1. Εντολή προς αρμόδιους φορείς με κονδύλια του υπουργείου για άμεσο καθαρισμό και ηλεκτροφωτισμό των δρόμων της περιοχής για λόγους δημόσιας ασφαλείας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

2. Επιστολή προς το φυτώριο και τους αρμόδιους φορείς για τη φροντίδα των δέντρων που έχουν ήδη φυτευτεί περιμετρικά στον κύριο δρόμο της περιοχής του Κιοταρίου.

3. Οργάνωση τηλεδιάσκεψης με αρμόδιους μηχανικούς του υπουργείου για τη βοήθεια των ιδιοκτητών των καμένων σπιτιών στην ετοιμασία των φακέλων αιτήσεων αποζημίωσης.

4. Παρέμβαση στις  αρμόδιες αρχές για την αναγκαιότητα άμεσου καθαρισμού της παραλίας Γλύστρα, από τα υπολείμματα των κατασκευών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των λουόμενων και των επισκεπτών.

5. Παρέμβαση στις ασφαλιστικές εταιρείες και την άμεση αποπληρωμή των αποζημιώσεων απώλειας εσόδων καθώς και την άμεση αρωγή του υπουργείου για την καταβολή των αποζημιώσεων για την καταστροφή κτηριακών εγκαταστάσεων.