Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Άντζελας Γκερέκου με την ηγεσία του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης για συνεργασία με το Αχίλλειο Κέρκυρας

Η δυνατότητα συνεργασίας του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης με το Αχίλλειο στην Κέρκυρα και η ενδεχόμενη μεταφορά τεχνογνωσίας εξετάστηκε προχθές σε συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου, με το διευθύνοντα σύμβουλο του μουσείου, Klaus Panholzer και την επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης, δρ. Elfriede Iby.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΕΟΤ στα θερινά ανάκτορα του Schönbrunn, όπου έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ, στο περιθώριο του ταξιδιού της κας Γκερέκου στην αυστριακή πρωτεύουσα εν όψει της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «FerienMesse 2020», που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ και 16 Ελλήνων συνεκθετών.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα Γκερέκου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο πολιτιστικός τουρισμός και για τις δύο χώρες καθώς και τη σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα που χαίρει το Αχίλλειο διεθνώς.

Επιπλέον, τόνισε ότι το μουσείο αποτελεί ισχυρή επωνυμία (brand) για το νησί των Φαιάκων, την οποία θα πρέπει να στηρίξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και τοπικοί φορείς, αλλά και η κοινωνία του νησιού, προκειμένου να δοθεί προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν.

Εξάλλου, η Πρόεδρος του ΕΟΤ απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Panholzer να επισκεφθεί με τους συνεργάτες του την Κέρκυρα και το Αχίλλειο με σκοπό να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς και να μεταφέρει τη γνώση και την εμπειρία του για την ανάδειξή του.

 

Φωτογραφία

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, με την επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Μουσείου Schönbrunn, δρ. E. Iby, το διευθύνοντα σύμβουλο του μουσείου, Kl. Panholzer (δεύτερο από αριστερά) και στέλεχος του ίδιου μουσείου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media