Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε την Πέμπτη 1η Αυγούστου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσο και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Βερνίκο, παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση και του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα.

 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο με τον Υφυπουργό κ. Ν. Παπαθανάση και το Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Μαντζούφα τον ΣΕΤΕ. Ο ΣΕΤΕ αποτελεί το θεσμικό συνομιλητή του κράτους για τα ζητήματα του τουρισμού. Έχει από την ίδρυσή του βοηθήσει πάρα πολύ την ελληνική κοινωνία να λάβει σωστές αποφάσεις και ασφαλώς η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στον ΣΕΤΕ. Ήθελα να τους ευχαριστήσω. Εγκαινιάσαμε ένα κανάλι διαλόγου για να γίνουμε πρακτικοί και να λύσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα».

Από την πλευρά του ο κ. Ρέτσος δήλωσε:
«Είχαμε σήμερα ως εκπρόσωποι του τουρισμού μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο τουρισμός είναι ένας τομέας, ο οποίος όλα τα χρόνια της κρίσης βοήθησε πάρα πολύ στην ενίσχυση του εισοδήματος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας μας γενικότερα.

Είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Στην πρώτη αυτή επαφή θέσαμε όλους τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις μας στη διάθεση του Υπουργείου. Κάναμε μια πρώτη συζήτηση για θέματα που έχουν να κάνουν με τον επενδυτικό νόμο και το ΕΣΠΑ. Επιφυλαχθήκαμε, αφού πρώτα συγκεντρώσουμε και επιμέρους θέματα που αφορούν τους κλάδους που συναπαρτίζουν τον ΣΕΤΕ, να επανέλθουμε και να συνεχίσουμε τη συζήτηση ελπίζοντας να δοθούν λύσεις σε προβλήματα και θέματα τα οποία επηρεάζουν τη μελλοντική μας ανάπτυξη και ενίσχυση».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media