Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού με παράγοντες της γαλλικής τουριστικής αγοράς στο Παρίσι

Με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων και αεροπορικών εταιρειών της Γαλλίας συναντήθηκε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με στόχο την αύξηση των απευθείας πτήσεων σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς και την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ρεκόρ στα φετινά τουριστικά μεγέθη.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM TOP RESA 2018, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο και δυναμική παρουσία.

Η Υπουργός, στο πλαίσιο των στρατηγικών σχέσεων και της στενής συνεργασίας που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια με παράγοντες της γαλλικής τουριστικής αγοράς, συναντήθηκε μεταξύ άλλων με το Διευθυντή της TUI Γαλλίας Hans Vande Velde, το Γενικό Διευθυντή της Thomas Cook Γαλλίας Νicholas Delord, τη Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Αir France Joon, Marina Neirotti, τη Γενική Διευθύντρια της Transavia Nathalie Stubler, το Διευθυντή Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Volotea Edo Friart και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων θεματικού τουρισμού.

Το 2018 καταγράφεται νέα αύξηση, για τέταρτη συνεχή χρονιά στις αφίξεις Γάλλων τουριστών και εκτίναξη των ταξιδιωτικών τους δαπανών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών φορέων, Enterprisesde Voyages και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γαλλίας SETO, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 καταγράφηκε σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα:

· Αύξηση 17% στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Γάλλων στην Ελλάδα
· Αύξηση 12% στις αφίξεις των Γάλλων τουριστών
· Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο αγαπημένος προορισμός των Γάλλων παγκοσμίως για 2η συνεχή χρονιά.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών συζήτησαν με την Υπουργό τις δυνατότητες έναρξης επιπλέον δρομολογίων από περιφερειακά αεροδρόμια της Γαλλίας προς την Αθήνα και προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς. Επίσης, εξέφρασαν ενδιαφέρον να εμπλουτίσουν τα προγράμματα και πακέτα που προσφέρουν για την Ελλάδα, με νέες θεματικές εμπειρίες κυρίως στον πολιτιστικό και το φυσιολατρικό τουρισμό.

 

Φωτογραφία

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με την επικεφαλής της Τransavia Γαλλίας και την Προϊσταμένη του ΕΟΤ Γαλλίας, στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM TOP RESA.