Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Συναντήσεις του προεδρείου της ΣΕΤΚΕ με υπουργούς Χρ. Σταϊκούρα και Χ. Θεοχάρη

Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), με τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, Χρήστο Σταϊκούρα και Χάρη Θεοχάρη, με τους οποίους συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ

Διάθεση για διάλογο επέδειξαν οι υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού, κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Χάρης Θεοχάρης κατά τις συναντήσεις τους με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ.κ. Παναγιώτη Τοκούζη και Δημήτρη Ευθυμίου.

Οι συναντήσεις των αρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού με το προεδρείο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. πραγματοποιήθηκαν σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική στιγμή για τις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίες έχουν «χτυπηθεί» ανεπανόρθωτα από την «επέλαση» του κορωνοϊού.

Σειρά θεμάτων που απασχολούν τα τουριστικά καταλύματα και αφορούν ακόμη και τη βιωσιμότητά τους συζητήθηκαν κατά την πρώτη, πρωινή συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον υπουργό Οικονομικών.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων – ρευστότητα, η παράταση της λήξης των αξιογράφων, η αναστολή καταβολής των δόσεων στεγαστικών – καταναλωτικών δανείων, είναι κάποιες από τις προτάσεις της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. προς τον αρμόδιο υπουργό, που τέθηκαν επί τάπητος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, από τον οποίο ζήτησαν την έμπρακτη συνεισφορά του στην επίλυση πάγιων προβλημάτων κι ανοικτών θεμάτων του κλάδου.

Οι δύο υπουργοί Οικονομικών και Τουρισμού, κ.κ. Σταϊκούρας και Θεοχάρης συμφώνησαν ότι επιβάλλεται η λήψη μέτρων για τον περιορισμό των κραδασμών της πανδημίας στις επιχειρήσεις μικρών τουριστικών καταλυμάτων, εκφράζοντας την ειλικρινή διάθεση για εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων.

«Ήταν δύο διαδοχικές, εποικοδομητικές συναντήσεις και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένες λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων, υπό τις παρούσες συνθήκες και το κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία», δήλωσε μετά και τη συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., κ. Παναγιώτης Τοκούζης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post