Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Συναντήσεις και δηλώσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού στα Ιωάννινα

Από τα Ιωάννινα άρχισε χθες ο κύκλος επαφών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού με τις Περιφέρειες όλης της χώρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών εξαγγελιών του υπουργού για την σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας συναντήθηκαν χθες στα Ιωάννινα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Δήμαρχο της πόλης, Μωυσή Ελισάφ, φορείς του τουρισμού και θεσμικούς φορείς των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των παραγόντων της αυτοδιοίκησης των φορέων τουρισμού και των μέσων ενημέρωσης, ο υπουργός κ. Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Κόνσολας σε δηλώσεις τους επισήμαναν τα εξής:

 

Χ. Θεοχάρης: «Διαπιστώνουμε ότι η Ήπειρος έχει πολλαπλά πράγματα να προσφέρει στο φιλοξενούμενο. Αυτές οι δυνατότητες δεν έχουν επικοινωνηθεί, δεν έχουν φτάσει στους ανθρώπους που θα θέλαμε ώστε να επιλέξουν να έρθουν να την επισκεφθούν.

Όμως έχει γίνει μια πολύ συστηματική δουλειά από τον περιφερειάρχη τα προηγούμενα χρόνια και με αναστηλώσεις και με έργα υποδομής και με προσπάθεια προβολής στο εξωτερικό. Κοινός στόχος και συμφωνία είναι το ότι εάν γίνει σοβαρή εστιασμένη και συστηματική δουλειά τα αποτελέσματα έρχονται πάρα πολύ γρήγορα.

Σήμερα, πολλά ζητήματα μπήκαν στο τραπέζι. Είναι θέματα τα οποία θα τα δούμε αναλυτικά και διεξοδικά το επόμενο διάστημα. Είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα σχέδιά μας για το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού και να προσκαλέσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη να συμμετάσχει και να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του σκοπού λειτουργίας του Συμβουλίου».

 

Μ. Κόνσολας: «Ο δικός μας στόχος είναι η πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη και η Ήπειρος εμπεριέχει αυτό το στόχο. Διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο, συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν.

Είμαστε στα Ιωάννινα για να σηματοδοτήσουμε την ιδέα της πολυκεντρικής τουριστικής ανάπτυξης, μέσα από πολιτικές όπως η μετεξέλιξη των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού σε μοχλούς ανάπτυξης και στήριξης επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Στη νέα προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, με εντολή του Πρωθυπουργού, έχουμε ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να αποκτήσει ισχυρή τουριστική ταυτότητα με την επένδυση στην ποιότητα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media