Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Συγκροτείται συμβούλιο τουριστικής πολιτικής Πελοποννήσου

Για τη συγκρότηση ενός συμβουλίου για την τουριστική πολιτική της Περιφέρειας -και εν γένει του συνόλου της Πελοποννήσου-, το οποίο θα ασχολείται, μεταξύ άλλων, με την τουριστική προβολή μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, συζήτησαν την Τρίτη, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τον ΤΟΠ, αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός αρχικού πλαισίου συνεργασίας για θέματα τουριστικού σχεδιασμού και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός θεσμικού οργάνου για την επεξεργασία και προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο Α’ αντιπρόεδρος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ Δημήτρης Πολλάλης, ο γ.γ. του ΤΟΠ Πέτρος Κουτσόπουλος, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ Δημήτρης Καραλής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμου Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων Ιωάννης Μαμούσης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, μετά το πέρας των εργασιών εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων στην αναπτυξιακή διαδικασία φορέων θα δημιουργηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο, που παρά τους πλούσιους τουριστικούς της πόρους εντάσσεται στις γεωγραφικές ενότητες χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης. Απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά για να λύνουμε τα προβλήματα άμεσα και μακρόπνοος σχεδιασμός. Θα πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγική που θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι αλλαγές που συντελούνται στην τουριστική βιομηχανία. Για να αντιμετωπίσουμε, όμως, όλα αυτά τα ζητήματα και τα διαρθρωτικά προβλήματα τουριστικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργατική διακυβέρνηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλης της Πελοποννήσου, με πνεύμα συναντίληψης, που μπορούμε να μετατρέψουμε σε μια πρακτική συνεργασία σύμπραξης και τελικού αποτελέσματος».

 

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media