Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση Ferie for Alle

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του 2020, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ferie for Alle» που πραγματοποιήθηκε στο Χέρνιγκ της Δανίας.

Η «Ferie for Alle» αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Σκανδιναβία, πραγματοποιείται από το 1998 και έχει κάθε χρόνο πάνω από 60.000 επισκέπτες.

Το κοινό της έκθεσης αποτελείται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικιακά ομάδας και οικογένειες, τα οποία επισκέπτονται την εν λόγω έκθεση για να κλείσουν επιτόπου τις διακοπές τους στα τουριστικά γραφεία που επίσης συμμετέχουν ως εκθέτες.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης στην παρουσίαση της Κρήτης από το τουριστικό γραφείο Spies, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Το κοινό που επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά εδέσματα.

Οι Δανοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί.

Ο πολιτιστικός πλούτος, η κρητική διατροφή, αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης για τους Σκανδιναβούς.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων Primo, Detour, Apollo, Spies, έγινε γνωστό, ότι, το ενδιαφέρον των Δανών για την Κρήτη παραμένει υψηλό και ότι η κίνηση για φέτος είναι σταθερή με αυξητικές τάσεις παρότι στο παρόν έτος δεν θα υπάρχει η απευθείας πτήση από το αεροδρόμιο Billund προς τη Σητεία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας τα μηνύματα που φτάνουν στο διευθυντή του Παύλο Μούρμα μέχρι τώρα είναι θετικά και προβλέπεται πάνω από 6% αύξηση από τις προγραμματισμένες θέσεις για Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media