Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia 2021

 

Αισθητή έκανε την παρουσία της η Περιφέρεια Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 12 – 14 Νοεμβρίου όπου και συμμετείχε ως εκθέτης, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του Τελλόγλειου Μουσείου, με θέμα «Η Ήπειρος των 4 εποχών», ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Ήπειρος, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη. Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές, εκπληκτική ϕύση, πλούσια θρησκευτική κληρονομιά, ανεξάντλητες δυνατότητες στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και γαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα. Η Ήπειρος είναι Περιφέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό και μέσω των στοχευμένων δράσεων προβολής που υλοποιούμε, μπορούμε να πούμε, πως πλέον διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένης αξίας».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Την παρουσίαση του προορισμού στους δημοσιογράφους, έκανε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

Μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στοχευμένες δράσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, αποδίδουν στην πράξη και αυτό καταγράφεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που υπήρξε κατά τη θερινή περίοδο στο σύνολο της Ηπείρου».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Ναυρόζογλου ως επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου σε δήλωσή της, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, αλλά και από ελληνικά τουριστικά γραφεία ως αποτέλεσμα της συλλογικής και στοχευμένης προσπάθειας προώθησης και προβολής της Ηπείρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας, υπογράμμισε ότι:

«Η Ήπειρος με τις ομορφιές που διαθέτει, είναι ένας από τους σημαντικότερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και θα συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για το χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο».

Τα στελέχη της Περιφέρειας είχαν Β2Β συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες από Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο ως συνέχεια του webinar που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Κάτω Χωρών, στις 4 Νοεμβρίου 2021.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών, Αρταίων, Πάργας, ενώ με έντυπο προωθητικό υλικό συμμετείχαν οι Δήμοι Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας και τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου. Β2Β συναντήσεις με Έλληνες και ξένους εκπροσώπους tour operators, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν τα Επιμελητήρια Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media