Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Arabian Travel Market

Στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του αραβικού κόσμου, την Arabian Travel Market (ATM Dubai), η οποία έλαβε χώρα στο Ντουμπάι, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την έκθεση να διαρκεί από τις 9 έως και τις 12 Μαΐου 2022.

Η ATM Dubai διοργανώθηκε φέτος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για 29η χρονιά και μάλιστα, για πρώτη φορά τη φυσική έκθεση διαδέχτηκε και μια ψηφιακή (virtual) έκθεση διάρκειας μίας εβδομάδας για όλους όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στο Ντουμπάι.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η φετινή ATM Dubai προσέλκυσε περισσότερους από 23.000 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας μάλιστα, υπερδιπλασιασμό του αριθμού της επισκεψιμότητάς της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 1.500 εκθέτες από 150 χώρες εστιάζοντας κυρίως στην «επόμενη μέρα» των διεθνών ταξιδιών και του τουρισμού. Καινοτομία, βιωσιμότητα, μεταφορές, φιλοξενία, διοργάνωση εκδηλώσεων κ.ά. βρέθηκαν στο επίκεντρο όλων όσοι συμμετείχαν στη φετινή Arabian Travel Market.

Η εστίαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο εν λόγω ραντεβού του «τουριστικού κόσμου» στο Ντουμπάι αφορούσε την προβολή της στην αραβική αγορά, η οποία επιχειρήθηκε με οργανωμένες συναντήσεις με tour operators της περιοχής και με δημοσιογράφους, που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ σε μεγάλα ενημερωτικά μέσα, τόσο στον αραβικό κόσμο, όσο και παγκοσμίου βεληνεκούς.

Συγκεκριμένα:

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε follow up ραντεβού με στελέχη της Fly Dubai έχοντας προηγηθεί επικοινωνία προετοιμασίας από την Fraport Greece.

Ξεκαθαρίστηκε η βούληση της εταιρείας για έναρξη απευθείας πτήσεων, αρχικά προς την Κέρκυρα, κατά πάσα πιθανότητα με την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, κάτι που ήδη σχεδιάζεται.

Παράλληλα συνεχίστηκαν οι επαφές και με άλλες αεροπορικές εταιρείες (Emirates, Etihad, Wizz).

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στο Press Event του ΕΟΤ με παραχώρηση συνέντευξης σε τοπικό ραδιοφωνικό και διαδικτυακό σταθμό.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε σε workshop που διοργανώθηκε με το συντονισμό του tour operator MIDEAST.

Πραγματοποιήθηκαν 15 ραντεβού με tour operators από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και την Ινδία, με το ενδιαφέρον που προέκυψε εκ μέρους τους για τα Ιόνια Νησιά ως τουριστικοί προορισμοί να είναι έντονο.

Τα ραντεβού τους συνεχίστηκαν και με δύο εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων από την Κέρκυρα, το DOMES / MIRAMARE και το ANGSANA, τα οποία συμμετείχαν στην έκθεση.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε πέντε σημαντικές συναντήσεις – στο πλαίσιο ενός σχεδίου επαφών δημοσίων σχέσεων που χρηματοδοτήθηκε από ξενοδοχειακούς ομίλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που συμμετείχαν στην EXPO Dubai 2020 – με δημοσιογράφους, που καλύπτουν τουριστικά θέματα σε σημαντικά περιοδικά.

Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις με τα εξής μέσα ενημέρωσης:

Financial Times Arabia / New York Times
Destinations of the word
Robb Report Arabia
Durrah Magazine
Business traveler Mid East

Στους δημοσιογράφους των εν λόγω μέσων ενημέρωσης προωθήθηκε οπτικοακουστικό υλικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (videos / φωτογραφίες / υποστηρικτικό κείμενο).