Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Travel Trade Athens 2022

Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στη στοχευμένη και καθιερωμένη δράση τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων «8th Travel Trade Athens», που διοργανώθηκε στις 9 και 10 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στο κέντρο της Αθήνας.

Η εν λόγω δράση, διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουριστικών Πρακτόρων (ΕΤΟΑ) και έχει ως στόχο την προώθηση του τουρισμού στην πρωτεύουσα, όπως και την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, του τουρισμού κινήτρων και της διοργάνωσης εκδηλώσεων (Meetings, Incentives, Conferences, Events M.I.C.E.) με την πρόσκληση καταξιωμένων buyers από το εξωτερικό προκειμένου να πραγματοποιήσουν σειρά στοχευμένων επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με Έλληνες τουριστικούς επαγγελματίες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Φέτος η δράση διοργανώθηκε με φυσική παρουσία και έλαβε την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το οπτικοακουστικό υλικό τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν επίσης, 15 B2B συναντήσεις με κορυφαίους επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες όπως: ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία κ.ά. προκειμένου να προβληθεί η Αττική ως ασφαλές και ελκυστικό σύνολο προορισμών για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για το πλούσιο θεματικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής και τις δυνατότητες για πολιτιστικό τουρισμό, οινικό και γαστρονομικό τουρισμό, τις δραστηριότητες στη φύση, την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την κινηματογράφηση στην Αττική, όπως και για το πλούσιο γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της Αττικής, που εκτός από τουρισμό πόλεων περιλαμβάνει και εύκολες αποδράσεις στα νησιά της Αττικής, κ.ά.

Η δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης περιλάμβανε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων (workshops) με παρουσιάσεις των ΕΑΤΑ, Viator, Athens by Fork!, Destinations International, ΙΝΣΕΤΕ, Global Sustainable Tourism Council.

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν οι:

Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό

Αθηνά Κολυβά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού

Μαρία Παντελούς, Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού

Κατερίνα Κοντού, Εισηγήτρια του Τμήματος Τουριστικής Προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media