Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση «TAXIDI 2022» στη Λευκωσία

Η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετάσχει στην 23η διεθνή τουριστική έκθεση «TAXIDI 2022» στη Λευκωσία.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στον Κρατικό Εκθεσιακό Χώρο της Κύπρου, από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 1 Μαΐου 2022.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει για πρώτη φορά ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), προσεγγίζοντας με αυτό τον τρόπο, την πολύ σημαντική για την Αττική, τουριστική αγορά της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα προβληθεί η Αττική ως ένα ασφαλές και ελκυστικό σύνολο προορισμών για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Θα προβληθούν στους τουριστικούς επαγγελματίες και στο κοινό της έκθεσης, τα κυριότερα ώριμα τουριστικά προϊόντα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Αττικής, από το πλούσιο θεματικό και γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για την πραγματοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με tour operators, travel agents και άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής συνεργάζεται στενά, τόσο με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΟΤ στην Ελλάδα, όσο και με το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κύπρο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση αναφέρει:

«Με εξωστρέφεια ανοίγουμε νέους δρόμους για την ανάπτυξη του τουρισμού, αξιοποιώντας το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο που διαθέτει η Αττική μας. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί και πρέπει να γίνει το «βαρύ πυροβολικό» για τον τουρισμό, καθώς μπορεί να αποτελεί πόλο έλξης καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με σχέδιο και παρουσία σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, επικοινωνούμε το μεγάλο «κεφάλαιο» Αττική σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη».

Την αποστολή της Περιφέρειας Αττικής θα αποτελέσουν:

Η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας, Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθηνά Κολυβά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουριστικής Προβολής, Μαρία Παντελούς.

Δεδομένου ότι μεταξύ των θεματικών της συγκεκριμένης έκθεσης είναι και οι διακοπές κρουαζιέρας, την παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση, θα πλαισιώνει με εκπρόσωπό του ο Δήμος Πειραιά, με στόχο την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική.

Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης «ΤΑΞΙΔΙ 2022» περιλαμβάνουν:

Εισερχόμενο και Εξερχόμενο Τουρισμό, Συνεδριακό Τουρισμό, Αγροτουρισμό, Ξενοδοχειακές μονάδες και Ξενοδοχεία Ευεξίας (Spa), Διακοπές κρουαζιέρας, ενώ συμμετέχουν ως εκθέτες: Ταξιδιωτικά γραφεία, Αεροπορικές εταιρείες, Διεθνείς Τουριστικοί Προορισμοί, Κρουαζιέρες, Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εταιρείες Ταξιδιωτικού Εξοπλισμού.

Οι ταξιδιώτες από την Κύπρο επισκέπτονται την Αττική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την προτιμούν σταθερά για:

• Το μοναδικό πολιτιστικό πλούτο, τα πολυάριθμα μουσεία και τους σύγχρονους χώρους πολιτισμού, καθώς και για τις εκδηλώσεις, γιορτές και φεστιβάλ, που αποτελούν κορυφαίες εμπειρίες ενός αξέχαστου πολιτιστικού ταξιδιού στην Αττική,

• Την εμπνευσμένη γαστρονομία και την εξαιρετική οινοπαραγωγή της Αττικής, από τη μητροπολιτική Αθήνα και τα προάστιά της, μέχρι την Αττική Ριβιέρα, την περιοχή των Μεσογείων και τα νησιά του Αργοσαρωνικού,

• Τις υπαίθριες αθλητικές και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, ιππασία, κ.ά.

• Το θαλάσσιο τουρισμό, την ιστιοπλοΐα και το islandhopping στους νησιωτικούς προορισμούς της Αττικής,

• Την πραγματοποίηση αγορών,

• Τις οικογενειακές διακοπές, τα γαμήλια ταξίδια, τις εκπαιδευτικές διακοπές, κ.λπ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media