Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη World Travel Market

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση τουρισμού «WTM London 2021».

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Με τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις διεθνούς κύρους, όπως η συγκεκριμένη που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, επιτυγχάνουμε το στόχο μας να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας. Η Αττική μπορεί να αποτελέσει ένα 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές. Με συγκεκριμένα βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό αναδεικνύουμε τον πραγματικό χαρακτήρα και την ταυτότητα της Αττικής, η οποία αποτελεί μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με σημαντική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Περιφέρεια Αττικής υποδέχτηκε στο περίπτερο της πλήθος επισκεπτών και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.

Κεντρικός στόχος της Περιφέρειας Αττικής, ήταν η δυναμική και στοχευμένη τουριστική προβολή της Αττικής και η ενημέρωση της αγοράς της Βρετανίας, αλλά και του διεθνούς κοινού, σχετικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής που την καθιστούν ασφαλή και ιδιαίτερα ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι ξεχωριστοί προορισμοί της, οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, κ.ά., όπως και η κάθε μορφής δραστηριότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απευθυνόμενη σε κάθε τύπο επισκέπτη και σε κάθε οικονομική δυνατότητα.

Κατά τη διάρκεια της «WTM London 2021», πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 Β2Β συναντήσεις, με επαγγελματίες του τουρισμού (Secret Escapes, FlyToTv.co.il, CT4N Travel, ZancTravel Group, κ.ά.).

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε επαφή με το Πανεπιστήμιο του Birmingham στο πλαίσιο προσέλκυσης εκπαιδευτικού τουρισμού στην Αττική.

Ιδιαίτερης σημασίας για την Αττική ήταν η συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος του tour operator «Jet2 Holidays», η οποία προγραμματίζει αύξηση των δρομολογίων της προς το αεροδρόμιο των Αθηνών, ξεκινώντας στις αρχές Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2022, με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα και με μία πρώτη εκτίμηση αύξησης των επισκεπτών κατά 22.000.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Αθηνά Κολυβά.

Κατά την ψηφιακή διεξαγωγή της έκθεσης, προγραμματίστηκαν περίπου 30 συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες, bloggers, tour operators, τουριστικούς δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο από όλο τον κόσμο (Travel Zoo, Wanderlust Marriage Travel, MIKI Travel, NKM Media, Oasis Travel, Trivago, κ.ά.).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media