Κυριακή 31 Μαϊου 2020

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση Ferien Messe της Βιέννης

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για τα νησιά του Ιονίου, όπως αποτυπώθηκε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων -με δικό της περίπτερο εντός του ΕΟΤ-, στη διεθνή τουριστική έκθεση «Ferien Messe», που πραγματοποιήθηκε 16 – 19 Ιανουαρίου στη Βιέννη.

Η «Ferien Messe», η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που διεξάγεται στην Κεντρική Ευρώπη, προσελκύει ετησίως περισσότερους από 150.000 επισκέπτες και αποτελεί βαρόμετρο για τον τουρισμό, καθώς δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την πορεία της νέας τουριστικής περιόδου. Στη φετινή έκθεση παίρνουν μέρος 800 εκθέτες από 80 χώρες.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου, τέως Πρόξενος Αυστρίας στην Κέρκυρα, που έχει σημαντικές επαφές για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία προς τα Ιόνια Νησιά, καθώς η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για την αυστριακή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Ελένη Μελιτά, όπου συζήτησαν για τις σχεδιαζόμενες δράσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που αφορούν την ενίσχυση, προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της σε χώρες ποιοτικών επισκεπτών, όπως είναι η Αυστρία.

Παράλληλα είχε σημαντικές επαφές με δημοσιογράφους, αλλά και tour operators για τις προοπτικές συνεργασίας κατά τη φετινή χρονιά.

RevitUp – Digital & Revenue Management

«Από τις επαφές που πραγματοποίησα με μέλη και επαγγελματίες της ελληνικής παροικίας στη Βιέννη, κυρίως όμως από τις επαφές που είχα μέσα στο περίπτερο μας, τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης επιβεβαιώνονται τα αισιόδοξα μηνύματα, όπου είχα προ εκθέσεως λάβει, για την αύξηση του τουρισμού από την Αυστρία, ιδιαίτερα στην Περιφέρειά μας. Παρατήρησα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από tour operators που θέλουν πρώτη φορά να δραστηριοποιηθούν στην Περιφέρειά μας», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επισκέφτηκαν παράγοντες, φορείς του τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες από πολλές χώρες καθώς και πλήθος κόσμου, όπου ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τις δυνατότητες διακοπών αλλά και για τους σχεδιασμούς που γίνονται για την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θαλάσσιος τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός, δραστηριότητες στη φύση, περιπατητικά μονοπάτια, κάμπινγκ, γαστρονομία), εκτός από το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος θάλασσα», καθώς και τη δυνατότητα μετακίνησης από νησί σε νησί.

Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκε και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία τον ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης (πρόκειται για τα θερινά ανάκτορα, όπου έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ), Klaus Panholzer, όπου εξετάστηκε η δυνατότητα συνεργασίας, με το Αχίλλειο στην Κέρκυρα και η ενδεχόμενη μεταφορά τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση και προώθηση του νησιού στην αυστριακή αγορά.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media