Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην ITB Berlin – NOW 2021

Η Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχει στη διαδικτυακή τουριστική έκθεση «ITB Berlin – NOW 2021 (Virtual)».

H ΙΤΒ Berlin, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, που διεξάγεται 9 – 12 Μαρτίου, πλήρως ψηφιακά, ως μια πλατφόρμα Β2Β προσαρμοσμένη άψογα στις τρέχουσες συνθήκες και απαιτήσεις, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί η Αττική ως μοναδικό σύνολο προορισμών για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην έκθεση κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ως συνεκθέτης στο εικονικό περίπτερό του, ενώ την παρουσία της φέτος πλαισιώνουν ο Δήμος Πόρου και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων όπως: το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.), με στόχο την προβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική και το επαγγελματικό – συνεργατικό δίκτυο – Product Club «Attica Wine & Food Experience», με στόχο την προβολή του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είναι σημαντικό που ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα δοθούν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Τουρισμού. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία χρειάζεται να αναδειχθούν. Στην Αττική, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη, μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα που θα συμβάλλουν στην εδραίωση του θεματικού τουρισμού (π.χ. τουρισμός υγείας), στην ευεξία και την ψυχοσωματική υγεία».

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και οι συνεκθέτες της Περιφέρειας Αττικής έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις πολλαπλές δυνατότητες που παρέχει η πλατφόρμα της έκθεσης για άμεση δικτύωση με όλους τους εκθέτες, ομιλητές και επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της ITB Berlin – NOW 2021, προγραμματίζονται διαδικτυακές συναντήσεις (Β2Β) με επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να προβληθούν τα κυριότερα ώριμα τουριστικά προϊόντα και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της Αττικής, από το πλούσιο θεματικό και γεωγραφικό χαρτοφυλάκιο της.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media