Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο National Geographic Traveller Food Festival

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) συμμετείχε στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος National Geographic Traveller Food Festival, 16 και 17 Ιουλίου 2022, στο Λονδίνο, για να προβάλλει τη γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Μετά από την πρόσκληση του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και της διευθύντριας του, Ελένης Σκαρβέλη, τα στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή γαστρονομίας και σεφ Γιώργου Παλησίδη, φόρεσαν τις ποδιές με το λογότυπο της Θεσσαλονίκης και σαγήνευσαν το λονδρέζικο κοινό με την «κουζίνα» της.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ ξετρελάθηκαν με τη γλυκιά μπουγάτσα Θεσσαλονίκης και το φραπέ. Βούτηξαν το κουλούρι Θεσσαλονίκης στην κλασσική χωριάτικη σαλάτα. Γεύτηκαν ντόπιο τσίπουρο σε συνδυασμό με καρπούζι. Δοκίμασαν μύδια αχνιστά από τη Χαλάστρα, βουβαλίσιο σαλάμι και καβουρμά, τσιγαριστό λουκάνικο με καραμελωμένο μέλι πεύκου και απόλαυσαν το «Δάκρυ του Πεύκου», την αφρώδη ρετσίνα του οινοποιείου «ΚΕΧΡΗ».

Η σημαντική αυτή ενέργεια προβολής της Θεσσαλονίκης στο βρετανικό κοινό εντάσσεται στο project του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με τίτλο London Calling Thessaloniki Cooking.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr