Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Συμμετοχή του ΕΟΤ στην έκθεση IFT 2020 του Βελιγραδίου

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργεί η επανατοποθέτηση της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη διεθνή τουριστική αγορά, η Ελλάδα παραμένει αναμφισβήτητα ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε στην 42η διεθνή έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου (IFT, 20 – 23/02/2020) στην οποία ο ΕΟΤ είχε δυναμική παρουσία με περίπτερο 210 τ.μ. και 12 συνεκθέτες.

Την προτίμηση των Σέρβων για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν αυτή τη φορά και τα στοιχεία για την προπώληση πακέτων, η οποία φέτος ξεκίνησε νωρίτερα (ήδη από το τέλος του 2019), όπως ανέφεραν Σέρβοι τουριστικοί πράκτορες σε εκπροσώπους του ΕΟΤ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Στο περίπτερο του ΕΟΤ φέτος, φιλοξενήθηκαν 12 συνεκθέτες και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, οι Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, καθώς και Πιερία – Ημαθία – Πέλλα, Βόλος – Πήλιο, Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και Mouzenidis Travel.

Το παρόν έδωσε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για Μακεδονία – Θράκη), Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, εστιάζοντας στους στενούς δεσμούς, που δημιουργεί η Ορθοδοξία μεταξύ των δύο λαών, Σέρβων και Ελλήνων και στις δυνατότητες ανάπτυξης του Προσκυνηματικού Τουρισμού.

Στην 42η έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου συμμετείχαν περισσότεροι από 880 συνεκθέτες, εκ των οποίων 250 ξένοι από 50 χώρες.

Το ενδιαφέρον για τους ελληνικούς προορισμούς ήταν μεγάλο, η κίνηση στο ελληνικό περίπτερο αυξημένη, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εκπροσώπων του ΕΟΤ και των φιλοξενούμενων φορέων με επαγγελματίες της σερβικής αγοράς, συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, καθώς και εκδηλώσεις.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post