Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση ΒΟΟΤ του Ντίσελντορφ

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό και οι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες που ανοίγονται με το νέο νόμο για το θεματικό τουρισμό, παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού της Γερμανίας, ΒΟΟΤ.

Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας και η Ελλάδα είχε δυναμική και αναβαθμισμένη παρουσία στην έκθεση, στο Ντίσελντορφ 19 – 27 Ιανουαρίου, με δύο περίπτερα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Το πρώτο περίπτερο ήταν για το θαλάσσιο τουρισμό, με συνεκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Κρήτης και το δεύτερο για τον καταδυτικό τουρισμό, με συνεκθέτες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με το Διευθυντή της έκθεσης Πέτρο Μιχελιδάκη τον οποίο ενημέρωσε για την προτεραιότητα του Υπουργείου και της Υπουργού Έλενας Κουντουρά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, για το σχεδιασμό και τις δράσεις του Υπουργείου στην προώθηση και προβολή του γιώτινγκ και των καταδύσεων, ενώ συζήτησαν για την ενισχυμένη ελληνική παρουσία στη ΒΟΟΤ, με 35 συμμετοχές και σε έκταση 1.250 τ.μ.

Ο κ. Τζιάλλας παρέστη επίσης στην εκδήλωση Blue Motion Night της ΒΟΟΤ MESSE, όπου ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό απένειμε τα βραβεία «ocean awards» σε διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες για τη συμβολή τους στη διατήρηση της καθαρότητας και στη βιωσιμότητα των θαλασσών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Τζιάλλας και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, Βίκυ Στρούμπου συναντήθηκαν με τον Michael Hanné, Γενικό Διευθυντή του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του Υπουργείου και στην πρόταση του κ. Hanné για κοινή εκδήλωση με τον ΕΟΤ στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο, με αφορμή τη συνεχόμενη εντυπωσιακή αύξηση των πτήσεων από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προς ελληνικούς προορισμούς.

Η έκθεση είχε 2.000 εκθέτες από 73 χώρες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε συνολικά τα 250.000 άτομα.

 

Φωτογραφία: Ο κ. Τζιάλλας, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Γερμανίας, Βίκυ Στρούμπου.