Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης στην έκθεση Grekland Panorama & Senior στη Στοκχόλμη

Στο πλαίσιο της έκθεσης Grekland Panorama & Senior για την 3η ηλικία που διοργανώθηκε στη Σουηδία 1 – 3 Οκτωβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan στη Στοκχόλμη, ο Δήμος Ρεθύμνης έδωσε για πρώτη φορά το «παρών» σε μία διοργάνωση που αποτελεί τη μοναδική και μεγαλύτερη στοχευμένη έκθεση για την τρίτη ηλικία στη Σουηδία μετρώντας 13.000 επισκέπτες και 220 εκθέτες, εκ των οποίων οι 65 αφορούσαν τον τομέα των ταξιδιών & του τουρισμού.

Σκοπός της εν λόγω συμμετοχής είναι η προβολή του Ρεθύμνου στους επισκέπτες της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη αγορά στην Ευρώπη για την προώθηση τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι αποτελούν μία δημογραφική ομάδα, η οποία έχει σταθερό εισόδημα και τους ενδιαφέρει η καλή, ποιοτική ζωή.

Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στη Σουηδία, είναι ένα από τα σημαντικότερα target groups για πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, καθότι το υψηλό εισόδημα και η άνεση χρόνου επιτρέπει στην ομάδα αυτή να ταξιδεύει συχνά και να δαπανά αρκετά χρήματα.

Το Ρέθυμνο εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής, Πέπη Μπιρλιράκη.

Αναλύοντας το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημαντική για τους Σουηδούς διαχείριση της βιώσιμης ανάπτυξης (βιώσιμη κινητικότητα, ενέργεια, βραβεία ανακύκλωσης, γαλάζιες σημαίες, πράσινα κλειδιά, κλπ.) αναφορικά με τις προτιμήσεις των επισκεπτών αυτής της κατηγορίας: +55 ετών.

Σε διάφορες συναντήσεις που είχε η κα Μπιρλιράκη με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Σουηδίας τόνισε ότι «το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που πληροί άριστα τις προϋποθέσεις για τον τουρισμό της 3ης ηλικίας, καθώς διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών, άριστες κλιματολογικές συνθήκες, πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, φυσιολατρικές διαδρομές, κέντρα ευεξίας και τη διάσημη κρητική διατροφή, σύμμαχο της μακροζωίας».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media