Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Συμφωνία συνεργασίας κυπριακού Υφυπουργείου Τουρισμού – Οργανισμού Τουρισμού Αλσατίας

Σε συνέχεια επίσκεψης του Υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου, Σάββα Περδίου στη Γαλλία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιπροσωπεία του Υφυπουργείου με επικεφαλής τον Υφυπουργό, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εκ νέου τη χώρα για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Alsace Destination Tourisme (Οργανισμός Τουρισμού Αλσατίας).

Στο μνημόνιο δηλώνεται η δέσμευση για στενή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Κύπρου και Αλσατίας, όπως η οινικές διαδρομές, η γαστρονομία, ο περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, τα Colourful Villages, η αυθεντικότητα του τουριστικού προϊόντος κλπ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σημειώνεται ότι το μνημόνιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθότι πέραν των ουσιαστικών προνοιών του, αποτελεί και την πρώτη συμφωνία του είδους που έγινε με Ευρωπαϊκό κράτος από πλευράς του Οργανισμού Τουρισμού της Αλσατίας.

Στα πλαίσια περαιτέρω προβολής της Κύπρου στο κοινό της Γαλλίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες 20 δημοσιογράφους έγκριτων γαλλικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Τέλος σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού θα συμμετάσχει το Σεπτέμβριο, με δικό του περίπτερο και αυξημένο αριθμό συνεκθετών, στην τουριστική έκθεση IFTM 2022 του Παρισιού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας.

Post Tags
Share Post