Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας διεθνούς αεροδρόμιου Βνούκοβο – Ellinair

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου το διεθνές αεροδρόμιο του Βνούκοβο της Μόσχας και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Ellinair του ομίλου Μουζενίδη, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας.

Ο Ντμίτρι Σαπρίκιν, Γενικός Διευθυντής του αεροδρομίου του Βνούκοβο, Αντόν Κουζνετσόβ, Αναπληρωτής Γενικού Διευθυντή Εμπορίου στο αεροδρόμιο του Βνούκοβο, ο Θάνος Πασχάλης, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ellinair Airlines και ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel, απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η συνεργασία στοχεύει κυρίως σε αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας. Ανοίγονται ευρείες προοπτικές για την ανάπτυξη του εξερχόμενου και του εισερχόμενου τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο εταιρείες από κοινού σχεδιάζουν να αυξήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους σε αυτόν τον τομέα και προσμένουν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Το αεροδρόμιο του Βνούκοβο επενδύει στην ανάπτυξη του στόλου της Ellinair με σκοπό την τοποθέτηση σε βάση του αεροδρομίου των δύο αεροσκαφών της ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας σε πρώτη φάση.

Αυτό θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα να αυξήσει το στόλο του, ειδικότερα από την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, όταν ο στόλος της Ellinair θα συμπληρωθεί με δύο Airbus A-320s.

Η πτήση Μόσχα (Βνούκοβο) – Θεσσαλονίκη θα εκτελείται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς προβλέπεται και η τακτική δρομολόγηση άλλων πτήσεων από το ως άνω αεροδρόμιο, γεγονός που με τη σειρά του θα διευρύνει το δίκτυο δρομολογίων της αεροπορικής εταιρίας με πτήσεις προς νέα αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού, μια αμοιβαία επωφελής συνεργασία για 3 – 5 χρόνια θα αυξήσει το μερίδιο του ταξιδιωτικού πράκτορα Mouzenidis Travel στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού από 30% σε 40%.

Με τη σειρά του, η επέκταση του δικτύου δρομολογίων ενός σταθερού ευρωπαϊκού μεταφορέα θα οδηγήσει σε αύξηση της ροής επιβατών του αεροδρομίου του Βνούκοβο και, ως εκ τούτου, σε βελτίωση των οικονομικών του επιδόσεων.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Βνούκοβο είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα αερομεταφορών στη Ρωσία. Κάθε χρόνο περίπου 200 χιλιάδες πτήσεις ρωσικών και ξένων αεροπορικών εταιρειών εξυπηρετούνται στο εν λόγω αεροδρόμιο. Το δίκτυο διαδρομών του αεροδρομίου καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, καθώς και τις γειτονικές χώρες, την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post