Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Στον όμιλο Γρύλλου (Sky Express) πέρασε το ξενοδοχείο πρώην Ανθούσα της Κρήτης

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου το ιστορικό ξενοδοχείο Ανθούσα, που βρίσκεται στη Σταλίδα του νομού Ηρακλείου, μετά από πλειστηριασμό εξαγοράστηκε για σχεδόν 21 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Skyserv του ομίλου Γρύλλου.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη τιμή προσφοράς για το 5άστερο ΑKTIA Lounge Hotel & Spa (όπως είχε μετονομαστεί το Ανθούσα), ήταν 13 εκατομμύρια.

Όπως προβλέπεται, το 65% των χρημάτων θα δοθούν στην τράπεζα που κίνησε τον πλειστηριασμό (Τράπεζα Πειραιώς), το 25% θα διατεθούν στο Δημόσιο και στους εργαζόμενους και το 10% στους προμηθευτές. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους (έχει γίνει αγωγή για 28 άτομα) εκτιμάται ότι το ποσό που εξασφαλίζεται υπερκαλύπτει τις οικονομικές απαιτήσεις τους.

Το ξενοδοχείο Ανθούσα λειτούργησε για πρώτη φορά το 1974 και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη και στην ανάπτυξη της Σταλίδας.

Το υψηλό τίμημα που επετεύχθη, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Τράπεζας Πειραιώς δείχνει ότι η αγορά «ανοίγει»…

Στον όμιλο Γρύλλου ανήκουν η αεροπορική εταιρεία Sky Express και η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Skyserv. Η εξαγορά του AKTIA εκτιμάται, ότι εντάσσεται στην πρόθεση του ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του και στον τομέα της φιλοξενίας.

 

Πηγές: www.p

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας