Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στόχος να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2020 η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσός – Πειραιάς

 

Εν αναμονή της απάντησης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λεμεσού – Πειραιά.

Το όλο εγχείρημα θα γίνει με κρατική επιχορήγηση της εταιρείας που θα κερδίσει το διεθνή διαγωνισμό, κάτι που απαιτεί την έγκριση της ΕΕ η οποία θα εξετάσει το κατά πόσον δεν καταπατούνται οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Ο μοναδικός τρόπος να καταφέρει το κυπριακό κράτος να πείσει κάποιες εταιρείες να δείξουν ενδιαφέρον για να αναλάβουν τη γραμμή, είναι η ετήσια χρηματοδότηση της αφού από μόνη της δεν είναι κερδοφόρα για μια εταιρεία.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Έτσι:

1. Μετά την έγκριση του σχεδίου από την ΕΕ θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός επιλογής της ακτοπλοϊκής εταιρείας.

2. Στόχος είναι να αρχίσουν τα ταξίδια από τον ερχόμενο Ιούνιο.

3. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι περίπου 130 – 140 ευρώ. Θα υπάρχει φυσικά η δυνατότητα για επιλογή καμπίνας, ή μεταφορά αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας και για αυτά θα υπάρχει επιπλέον κόστος. Όμως γίνονται συζητήσεις για να απορροφηθεί από το κυπριακό κράτος το κόστος για μεταφορά οχήματος.

4. Η συχνότητα του δρομολογίου θα είναι μία φορά την εβδομάδα από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο και τους χειμερινούς μήνες μία φορά το δεκαπενθήμερο. Το ταξίδι θα διαρκεί 30 ώρες. Εξετάζεται το θέμα του ενδιάμεσου σταθμού (π.χ. Ρόδος).

 

Πηγή: www.rodiaki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media