Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στο λιμάνι της Κέρκυρας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μετά από έξι μήνες

 

Στην Κέρκυρα κατέπλευσε χθες (17/09) το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μετά την καραντίνα που επέβαλε η πανδημία, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του με ενδιάμεσους σταθμούς στο Ηράκλειο και τον Πειραιά.

Στο πλοίο είχαν ληφθεί τα μέτρα προστασίας που επιβάλουν τα πρωτόκολλα για τον covid-19, ενώ οι επαγγελματίες του τουρισμού ευελπιστούν ότι εκκινούν και πάλι οι μηχανές του τουρισμού κρουαζιέρας.

O κατάπλους του Mein Schiff 6, της ναυαρχίδας της TUI, γέμισε αισιοδοξία τους επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι είδαν να «εξαφανίζεται» φέτος ένα ιδιαίτερα εξελισσόμενο είδος ειδικού τουρισμού όπως αυτό της κρουαζιέρας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πάνω από 500 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων θα είχαν καταγραφεί στην Κέρκυρα φέτος το καλοκαίρι αν ο κορονοϊός δεν είχε κάνει την «εμφάνισή» του.

Στο πλοίο επέβαιναν 700 επιβάτες με υγειονομικό όριο τους 1.520 αν και η χωρητικότητα του ξεπερνά τους 2.500.

Για να γίνει πιο ελκυστική η πρώτη κρουαζιέρα, οι πελάτες του πλοίου θα έχουν το bonus της συναυλίας της διάσημης Eλληνο-γερμανίδας τραγουδίστριας Βίκυ Λέανδρος, η οποία κατάγεται από την Κέρκυρα.

Τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας επέβαλαν στους επιβάτες να μεταβούν με ναυλωμένα λεωφορεία στον προορισμό της εκδρομής τους ώστε να μην έλθουν σε επαφή με άλλους επισκέπτες του νησιού.

Οι Κερκυραίοι καταστηματάρχες έχουν εκφράσει τη δυσπιστία τους για την αυστηρά οριοθετημένη έξοδο των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια, η οποία στερεί από την τοπική αγορά την «επαφή» μαζί τους.

Φοβούνται μάλιστα μήπως τα μέτρα αυτά αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα ακολουθώντας τη μέθοδο all inclusive μεγάλων ξενοδοχείων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας από την άλλη, θεωρεί αυτή τη δοκιμή της κρουαζιέρας, ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν και πάλι εμπρός οι μηχανές του τουρισμού κρουαζιέρας.

 

Πηγή: www.ert.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media