Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Moon World Resorts: Στο Ντουμπάι το πρώτο γιγαντιαίο ξενοδοχείο – φεγγάρι

Η ομάδα των Moon World Resorts σχεδιάζει να κατασκευάσει μια σειρά από γιγαντιαία ξενοδοχεία που μοιάζουν με θόλο και προσομοιάζουν με το φεγγάρι.

Κάθε «σφαίρα» θα είναι μια αναπαράσταση 360 μοιρών του φεγγαριού σε μεγάλη κλίμακα.

Κάθε αναδημιουργημένο φεγγάρι θα μπορεί να έχει ύψος 224 μέτρα και περιφέρεια 623 μέτρα, ανάλογα με την τοποθεσία και τις άδειες σχεδιασμού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο επιχειρηματίας Mάικλ Χέντερσον με έδρα τον Καναδά, συνιδρυτής της Moon World Resorts, δηλώνει ότι η ιδέα του έργου είναι ότι το φεγγάρι είναι ένα «αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα».

Σύμφωνα με τον κ. Χέντερσον, κάθε Moon World Resort θα είναι «ένα πολύ πολυτελές και σύγχρονο, πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρο προορισμού, με πολλά στοιχεία στο εσωτερικό του που ήδη γνωρίζει κανείς» – για παράδειγμα, συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, spa, το καθένα με μια σεληνιακή πινελιά.

Οι καλλιτεχνικές απεικονίσεις προβλέπουν εσωτερικούς χώρους σε στιλ διαστημόπλοιου και θεματική ψυχαγωγία – συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο κ. Χέντερσον οραματίζεται ως το αποκορύφωμα του αξιοθέατου, μια εμπειρία που αναπαράγει πώς είναι να περπατάς στο φεγγάρι.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν πέντε resorts Moon, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Μέση Ανατολή, ένα στη Βόρεια Αφρική και ένα στην Ασία.

Το πρώτο θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι, μια επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πηγή: www.in.gr