Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Στο 84,1% ο δείκτης ικανοποίησης των τουριστών από το εξωτερικό

SETE4

Υψηλό ποσοστό, 84,1% στο Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης τουριστών (Global Review Index) καταγράφει η Ελλάδα κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014, σε σχέση με αντίστοιχο δείκτη 81,1% που καταγράφει, το ίδιο χρονικό διάστημα, δείγμα ανταγωνιστικών προορισμών άλλων χωρών.
Παράλληλα, ο δείκτης ποιότητας – τιμής διαμορφώνεται στο επίσης ικανοποιητικό ποσοστό 82,5% σε σχέση με το αντίστοιχο 80,5% των ανταγωνιστικών προορισμών.
Τα παραπάνω προκύπτουν ύστερα από την επεξεργασία 82.900 ηλεκτρονικών σχολίων πραγματικών επισκεπτών που κατέλυσαν σε σταθμισμένο δείγμα 1.060 ξενοδοχείων της χώρας, όλων των κατηγοριών και τα οποία συγκρίθηκαν με αντίστοιχο δείγμα 486.300 ερωτηματολογίων αντίστοιχων προορισμών άλλων χωρών. Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μέσω της νέας συνεργασίας με την ReviewPro, εταιρείας με ηγετική παρουσία στον τομέα μέτρησης της ψηφιακής φήμης και της χρήσης κοινωνικών μέσων των ξενοδοχείων.
Δείκτες άνω του 80% θεωρούνται ικανοποιητικοί διεθνώς, υποδηλώνοντας θετική εμπειρία. Παρά τη θετική εικόνα όμως, παρατηρείται μικρή πτώση και των δύο δεικτών, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, πιθανότατα λόγω της μεγάλης και απότομης αύξησης της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας, αλλά και των εξαιρετικά υψηλών πληροτήτων στα καταλύματα.
Με τη συγκεκριμένη συνεργασία που εγκαινιάσθηκε το 2014, ο ΣΕΤΕ θα μπορεί να χρησιμοποιεί το βραβευμένο σύστημα online μέτρησης φήμης της ReviewPro, αναλύοντας και παρουσιάζοντας, σε τακτικά διαστήματα, έγκυρα και πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τους δείκτες ικανοποίησης επισκεπτών ανά προορισμό και κατηγορία καταλυμάτων. Επίσης, συγκρίνοντας τα στοιχεία αυτά με αντίστοιχα άλλων προορισμών διεθνώς, δίνεται η δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης και ενημέρωσης του ανταγωνιστικού επιπέδου του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όπως την αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες της χώρας και παρεμβάσεων για τη διαρκή βελτίωσή και ανάπτυξη του, το οποίο και αποτελεί κεντρικό στόχο του ΣΕΤΕ.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης GRI της ReviewPro υπολογίζεται καθημερινά για κάθε ξενοδοχείο μέσω ανάλυσης των μεταβλητών που συνδέονται με τις αναρτήσεις σχολίων πελατών σε εκατοντάδες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδες σχολιασμού ξενοδοχείων και ιστοσελίδες OTAs (online travel agents). Επίσης, λαμβάνει υπόψιν όχι μόνο τις ημερήσιες κριτικές, αλλά και τα ιστορικά δεδομένα των τελευταίων 365 ημερών δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις πιο πρόσφατες κριτικές.

Post Tags
Share Post