Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Στην Πολωνία ο Υπουργός Τουρισμού Xάρης Θεοχάρης

 

Επίσκεψη στην Πολωνία -την πρώτη Έλληνα Υπουργού Τουρισμού- πραγματοποιεί ο Χάρης Θεοχάρης με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από την Πολωνία προς την Ελλάδα, μια ανάσα από την επίσημη επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Χθες, Πέμπτη 6 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των σημαντικότερων τουριστικών οργανισμών της χώρας, ενώ παράλληλα παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης της Πολωνίας.

Σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου, το πρωί, ο Υπουργός, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, Andrzej Gut – Mostowy, όπου θα συζητηθούν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής κίνησης από την Πολωνία.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας περισσότεροι από 1 εκατ. Πολωνοί τουρίστες, κατατάσσοντας μάλιστα την Πολωνία στην 5η θέση των χωρών προέλευσης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Aleksander Pociej, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Daniel Milewski, Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας Πολωνο – Ελληνικής Φιλίας και Bουλευτή Κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη», τον Jan Kanthak, Αντιπρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Bουλευτή του κόμματος «Αλληλέγγυος Πολωνία», καθώς και τον Patryk Panasiuk, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα κατά τη διήμερη επίσκεψη ο υπουργός θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, αλλά και τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων:

– Beniamin Vafidis, Marketing and MICE Director της Mouzenidis, η οποία έχει παρουσία στην Πολωνία από το 2017

– Pawel Niewladomski, Πρόεδρος του Τουριστικού Επιμελητηρίου Πολωνίας

– Marcin Dymnicki, CEO και NataliaRodrez, Marketing Manager του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού της χώρας, TUI Πολωνίας

– Adam Banczerowski, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του τουριστικού oργανισμού Itaka

– Maciej Nykiel, CEO και ιδιοκτήτης του Nekera

– Wojciech Skoczyński, CEO και Jacek Socha, Επικεφαλής του Τμήματος Συμβολαίων του Grecos Holidays, που δραστηριοποιείται αποκλειστικά με ταξίδια στην Ελλάδα

– Michal Fijot, Chief Commercial Officer της LOT Airlines.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media