Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Στο κτήριο του πρώην Εφετείου στην Ομόνοια μεταφέρεται το υπουργείο Τουρισμού

Στο κτήριο του πρώην Εφετείου στην Ομόνοια θα μεταφερθούν τόσο τα γραφεία του Υπουργείου Τουρισμού όσο και οι υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), καθώς υπογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και του Διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Ευάγγελου – Απόστολου Κωνσταντίνου, με την οποία το ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65, στην Αθήνα εκμισθώνεται για 30 χρόνια στο Υπουργείο Τουρισμού.

Πρόκειται για ένα κτήριο συνολικής επιφάνειας 10.247 τ.μ., το οποίο λειτούργησε από το 1961 έως το 1980 ως το ξενοδοχείο «Ambassadeur» και στη συνέχεια, από το 1981 έως το 2000, ως το Εφετείο Αθηνών.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήριο, κατά τα τελευταία είκοσι, περίπου, χρόνια, παρέμενε κενό και αναξιοποίητο, χωρίς να αποφέρει κανένα έσοδο, οπότε εκτιμάται πως η αποκατάστασή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής της πλατείας Ομονοίας.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε ότι:

«Η μεταφορά του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ. στην πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά, θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, αποτελεί ένα γεγονός που θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου της τάξεως του 1.800.000 ευρώ».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media