Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού διαδραστικός χάρτης με αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές

Το Υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε ως προτεραιότητα της στρατηγικής του τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ιαματικός τουρισμός.

Μετά, λοιπόν, από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με τους εμπλεκόμενους φορείς αναρτήθηκε – για πρώτη φορά – στο site του Υπουργείου ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και με τα χαρακτηριστικά κάθε πηγής.

 

Τα βήματα είναι απλά:

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.mintour.gov.gr/Statistics/stoixeia-iamatikon-pigon

… εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με τα σημεία όπου βρίσκονται οι 70 πηγές.

 

Κλικάροντας πάνω σε κάθε σημείο ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί:

– Για το Δήμο που ανήκει η πηγή

– Για τη θερμοκρασία της πηγής

– Για τον τρόπο χρήσης.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου Pdf μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης: «Στη χώρα που «γεννήθηκε» ο ιατρικός τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού τουρισμού υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό.

Αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού υγείας και βασική προτεραιότητα του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού αποτελεί ο ιαματικός τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας, με απώτερο στόχο να προάγουν και να αναπτύξουν το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media